孩子学校的决定来了。全国各个学校的处理不尽相同。

三月二日

 

没有去过疫区的话继续照常上学。

去过疫区的报备校长,准假。缺下的课,联系相关老师别落下。

大家帮忙消除传谣,造谣。

 

原文一:

Det har nu kommit kompletterande information som gäller Nackas kommunala skolor och förskolor:

"Nackas kommunala förskolor och skolor håller öppet och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Om ni rest i något av de drabbade länderna och du eller ditt barn har symptom som hosta, andningssvårigheter och feber ring 1177 för att få vägledning.
Om man vistats i riskområden för Covid-19 och själv väljer att hålla sitt barn hemma från skolan kommer Nacka kommun i dagsläget inte att registrera ogiltig frånvaro. Vi rekommenderar dig att kontakta ditt barns mentor eller lärare så snart som möjligt för dialog om barnets skolgång.
Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Länk för mer information som uppdateras kontinuerligt:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/ "

För våraskolans del vill vi att alla som kommer hem från riskområden (Norra Italien, Kina, Sydkorea och Iran) att kontakta rektor under måndagen för dialog om närvaro på skolan.  

 

原文二:

Info om Convid-19

Den ökade riskbedömningen har inte lett till några förändringar angående rekommendationer kring friska personer som återkommer från resa. Idag har, vad vi har kännedom om, ingen av vår personal eller barn på förskolan nyligen återkommit från vistelse i område med pågående smittspridning i samhället av covid-19. Har ni befunnit er/ eller mellanlandat i Kina, Sydkorea, Italien eller Iran eller träffat person som bekräftats med viruset vill vi att ni kontaktar rektor innan återgång till förskolan. 

 

全国各个学校的处理不尽相同。

三月一日

 

公共卫生署:

 

公共卫生署:

  • 孩子不会传染新型冠状病毒。
  • 理由来自世界卫生组织最新研究报告。

 

详细阅读:

 

二月二十九日

 

下周,斯德哥尔摩的体育周结束(Sportlov)。大批学生将返回学校。

 

一些雇主鼓励他们的雇员如果刚从高传染风险地区回瑞典,则应留在家中。

但是,预计许多在校学生将照常上学,这引起了瑞典很多学校的担忧。

 

公共卫生署的指导意见是:

  • 有症状才传染。
  • 从高传染风险地区回瑞典,要密切关注自己的症状。一旦出现咳嗽,发烧症状打电话联系1177。
  • 否则,按照瑞典的义务教育法(skolplikt),照常上学。
  • 小孩没有成年人易感。

 

详细阅读:

收到幼儿园园长的信。

园长咨询了公共卫生署。

公共卫生署对家长的担忧的回复大意是:

  • 从sportlov回来的孩子,健康的话。照常上学。
  • 出现咳嗽,发烧症状打电话联系1177。

 

附上,公共卫生署对家长的担忧的回复: 

  • ”Folkhälsomyndigheten följer händelseutvecklingen kontinuerligt och bedömer risken som mycket låg för att smittan ska spridas i Sverige. Ur ett smittskydds-perspektiv finns i dagsläget ingen anledning att friska elever som återkommer från en resa ska stanna hemma från skolan. Samma sak gäller för personal, och oavsett i vilka områden de har rest. Elever och personal som har rest i områden där coronaviruset sprids behöver alltså inte stanna hemma, men bör vara uppmärksamma på symtom som hosta, andningssvårigheter och feber. Vid uppvisande av sådana symtom ska eleven eller personalen vara hemma och 1177 Vårdguiden kontaktas via telefon.” 

  

 
 
瑞典朋友圈
公开小组 · 6000+ 成员
加入小组
是不是一不留神发现自己变成了老外,孤独的时候就来这边晃一晃,如果觉得瑞典语很难学,就到这里吐吐槽。有什么难解的问题在这里问一问。有什么好玩的或有用的信息分享一下。Knowledge is power !
 


微信号: pyqsweden01
PYQ

相关文章